Pinceta za skidanje krpelja

650 RSD

Шифра производа: 6355 Категорија: Ознаке: , , , ,

Опис

Pinceta za skidanje krpelja: alat koji morate imati kad radite sa kućnim ljubimcima. Praktičan, mali- možete ga nositi uvek u torbi sa ostalim priborom za ljubimca.

Krpelji su paraziti koji se hvataju na kožu domaćina (psa, mačke, goveda, čoveka) i hrane se njegovom krvlju.  Kod pasa se najčešće zadržavaju u predelu vrata, glave, ušiju. Neophodno je da uklonite krpelja čim ga vidite. Kao paraziti, u stanju su da prenose bolest na domaćina. Što su duže zakačeni za domaćina, to je veća šansa za prenos bolesti.

Pinceta za skidanje krpelja je prilično jednostavna za korišćenje. Napravljena je od tanke žice od nerđajućeg čelika. Ovo je bitno jer pincetu možete lako i brzo dezinfikovati alkoholom. Prstima razmaknite krzno kako biste bolje videli krpelja. Širi deo prebacite preko tela krpelja. Užim delom polako zakačite krpelja i blago povlačite unazad dok ga ne skinete. Možete polako mrdati pincetu levo-desno dok povlačite pincetu. Ukoliko se desi da glava krpelja se otkine i ostane na telu, obavezno je izvadite sterilizovanom iglom.

Upozorenje: krpelje dok su na ljubimcu nikako nemojte polivati uljem, benzinom, paliti žarom jer na taj način možete povrediti ljubimca. Koristite pincetu za skidanje krpelja ili se obratite veterinaru, odnosno stručnom licu koje Vam može pomoći. Dok ga skidate nemojte popuštati pritisak sa krpelja.

Додатне информације

Тежина0,2 кг

Brand

groom professional

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Pinceta za skidanje krpelja“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top